Saopštenja Sve vesti

Vanja Udovičić otvorio Kongres

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je Kongres sportskih novinara jugoistočne Evrope u Staroj Pazovi i obišao novinarske fudbalske selekcije koje učestvuju na turniru. Predstavnici „sedme sile“ iz Bugarske, Mađarske, Hrvatske, Moldavije, Turske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije od 10. do 13. oktobra borave u  našoj zemlji u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u organizaciji Udruženja sportskih novinara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

Novinare su posetili i Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije, njegov pomoćnik Dane Korica, kao i Goran Bunjevčević, sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije.

Pored fudbalskog turnira delegati pomenutih država prisustvovali su zanimljivom izlaganju profesora Fakulteta za sport Radivoja Petrovića na temu „Nasilje u sportu i mediji“. Ukazivalo se na probleme u toj oblasti, traženi su uzroci nasilja, raspravljalo o ulozi novinara i objektivnom izveštavanju o huliganskim ispadima na sportskim borilištima.

Na Kongresu je bilo reči o aktuelnoj situaciji novinarskih udruženja, položaju novinara u regionu, poboljšanju saradnje i narednim akcijama koje se pripremaju.

Foto: Nenad Negovanović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.