Sve vesti

UEFA ODLUČILA: ITALIJA-SRBIJA 3:0

Evropska fudbalska unija (UEFA) registrovala je prekinutu utakmica kvalifikacija za Prvenstvo Evrope između Italije i Srbije u Đenovi, rezultatom 3:0 za Italiju. Fudbalski savez Srbije kažnjen je sa jednom utakmicom igranja bez publike, još jednom uslovno na period od dve godine, novčano sa 120.000 Evra i zabranom trebovanja ulaznica za sve gostujuće mečeve u nastavku kvalifikacija.

Prekid na stadionu “Luiđi Feraris” u Đenovi 12. oktobra izazvala je grupa huligana iz Srbije u 6. minutu utakmice. Prethodno je i početak tog meča kasnio zbog ubacivanja baklji na teren, a nesportsko ponašanje navijača zabeleženo i na ulicama grada. Posle prekida došlo je do sukoba huligana i policije, kada su uhapšeni glavni akteri nemilog događaja.

Zbog ozbiljnih propusta italijanske policije, koja je dozvolila pijanim navijačima Srbije da bez kontrole uđu na stadion, unesu baklje i oružje, Fudbalski savez Italije kažnjen je sa 100.000 Evra i uslovno na dve godine. U slučaju da se ponove propusti u organizaciji, fudbaleri Italije igraće jednu utakmicu bez prisustva publike.

Srbija će u kvalifikacijama bez navijača igrati protiv Severne Irske 25. marta 2011. godine.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.