Sportske vesti Sve vesti

Teniserka Vesna Dolonc završila karijeru

Vesna Dolonc

Vesna Dolonc

FED kup reprezentativka Srbije, Vesna Dolonc, danas je objavila vest o povlačenu iz profesionalnog takmičarskog tenisa. Ona je zbog povrede morala da se odluči za penziju, ali će ipak ostati u tenisu kao trener. Njeno pismo prenosimo u celosti:

„Dragi prijatelji, želim da objavim da, nažalost, završavam svoju sportsku karijeru zbog povrede stopala. Posle duge borbe sa mononukleozom, izgledalo je da ću opet moći da igram. Polako, korak po korak ja sam počela da se takmičim. Međutim, počele su povrede.

Došlo je vreme da donesem odluku.

Prošla sam složen put, od malog deteta koje je bilo manje od reketa, do igrača među prvih 100 na svetu, gde sam zabeležila sjajne pobede nad igračima top 10 i top 20 na svetu. U sećanju će mi zauvek ostati sladak osećaj pobeda, izlazaka na Grend slem sa punim stadionima gledalaca i taj nalet emocija oko sebe. Ali, ne treba zaboraviti, koliko je pre toga bilo paklenog rada do iscrpljenosti, poraza, razočaranja i suza.

Sada počinje novo poglavlje u mom životu. Ispred mene su novi ciljevi i zadaci. Ja svom dušom volim tenis i sada je moja misija da treniram i pomažem mladim igračima da ostvare svoje snove. Još dok sam igrala, znala sam da želim da budem trener. Pripremala sam i učila od mnogih poznatih i iskusnih trenera. To učenje će trajati čitav život, jer tenis ne stoji u mestu, treba ići u korak sa vremenom.
Put igrača je komplikovan, a zadatak trenera je da ima kartu terena i da mu pokazuje pravilan put. E pa ja sam pošla da istražujem područje i da crtam tu kartu. Neka mi je srećan put! :)“.

(Foto: TSS)

Oznake

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.