Sve vesti

PRIZNANJA USNS – SVEČANO U SKUPŠTINI GRADA

Atletičarka Ivana Španović evropska vicešampionka i “bronzana” na svetskom prvenstvu u dvorani i teniser Novak Đoković, osvajač sedam titula u 2014. i broj jedan na svetskoj rang listi proglašeni su za sportiste godine u tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara Srbije (USNS). Španovićevoj je ovo drugo priznanje, Đokoviću treće.
IVANA
Na svačnosti u Starom dvoru u Beogradu, Španovićevoj je priznanje uručio v.d. predsednika USNS Predrag Milinković, a pehar joj je predao Jovan Tanurdžić, doajen srpskog sportskog novinarstva i predsednik ovogodišnjeg žirija.
Priznanje i pehar za Novaka Đokovića primila je Aleksandra Radujko, njegov predstavnik za medije.

Titulu “Novinar godine” poneli su Radoslav Simić (RTS) – za elektronske medije i Zoran Stojadinović (Sportski žurnal) – za štampane medije. Za “Kameru godine “ proglašen je snimatelj RTS Momir Milutinović, a za “Dopisnika godine” , Budimir Cvjetić, dopisnik “Sportskog žurnala “ iz Zrenjanina.
usns-2
Nagrada “Branka Prelević” za žensko pero u sportskom novinarstvu, koja nosi ime nekadašnje košarkašice i potom sjajnog novinara i komentatora “Borbe” Branke Prelević, pripala je novinaru RTS Bojani Šumonji, a priznanje za “Životno delo” novinaru RTV Kagujevac Kazimiru Petroviću. Specijalno priznanje za ekskluzivu dodeljeno je Vladanu Tegeltiji, novinaru SOS kanala.
USNS-1
Generalni sekretar USNS Slobodan Igrutinović zahvalio je renomiranoj firmi “Sport vižn” i Anji Dmitrović na pomoći da se organizuje svečanost proglašenja najboljih i Skupštini Grada Beograda na gostoprimstvu.

Poklon “Sport vižna”, zastupnika najpoznatijih svetskih proizvođača sportske opreme, Ivani Španović je uručila Jelena Stojanović.