Sve vesti

ŽIRI BEZ DILEME – IVANA I NOLE NAJBOLJI

Žiri Udruženja sportskih novinara Srbije, proglasio je najuspešnije sportiste i sportske novinare u 2014-oj godini. Za „Sportistu godine” proglašen je po treći put teniser Novak Đoković, a za sportistkinju atletičarka Ivana Španović, kojoj je isto priznanje pripalo i prošle godine.
Ivana-Spanovic3
Priznanje “Novinar godine” dodeljeno je Radoslavu Simiću (RTS) – za elektronske medije i Zoranu Stojadinoviću (Sportski žurnal) – za štampane medije.

Za “Kameru godine “ proglašen je snimatelj RTS-a Momir Milutinović, a za “Dopisnika godine”, Budimir Cvjetić dopisnik “Sportskog žurnala“ iz Zrenjanina.

Nagrada “Branka Prelević” pripala je novinarki RTS-a Bojani Šumonji, a priznanje za “Životno delo” novinaru RTV Kagujevac – Kazimiru Petroviću.

Specijalno priznanje za ekskluzivu dodeljeno je Vladanu Tegeltiji, novinaru „SOS kanala“.

Sve odluke donete su jednoglasno, a žiri je radio u sledećem sastavu: Jovan Tanurdžić (predsednik), Dragiša Kovačević (SOS kanal), Miodrag Stojanović (Sport), Predrag Sarić (Sportski žurnal), Stevan Kovačević (Radio Beograd), Aleksandar Cvejić (Agencija Info centar) i Zoran Marković(RTS).

Svečana dodela priznanja ovogodišnjim laureatima obaviće se 26. decembra u Skupštini grada.