Sportske vesti Sve vesti

Super deka – kolekcionar medalja

Kraljevački atletičar prkosi godinama

Milan Matijević (86) u mladosti uspešni atletičar i u poznim godinama ostao je kolekcionar pobedničkih pehara i odličja. I dalje je redovan učesnik atletskih takmičenja sa kojih se uvek vraća sa po kojom medaljom.

U kraljicu sportova ušao je, 1947. godine, iѕ inata. Naime, kao član mlađih kategorija kraljevačkog FK Sloga na jednoj utakmici je, po mišljenju trenera, pravio kardinalne greške i bio krivac za poraz ekipe, dobio kritike što je bio povod da kopačke okači o klin. Kako u Slogi više nije imao mesta odlučio je da trenira u Atletskom klubu Metalac.

– Potom sam atletska iskustva sticao najpre u Zagrebu a potom u Skoplju u  Rabotničkom. Tamo sam i završio Ekonomski fakultet – priča Milan  zadihan posle jednog od redovnih treninga u čuvenim kraljevačkim borićima na obližnjem uzvišenju u Kraljevu..

Kasnije je postao čelni čovek AK Metalac. Bio je idejni tvorac izgradnje atletskog stadiona kao i majstor za odabir vrhunskih takmičara od talentovanih devojčica i dečaka.

Iako je odavno ѕašao u devetu deceniju života redovan je učesnih prvenstva Balkana za veterane. Veoma je i uspešan što najbolje ilustruju dve zlatne medalje osvojene na prošlogodišnjoj „balkanijadi“. Bilo je to i njegov poslednji nastup u kategoriji od 80 do 85. godina.

– Moje omiljene discipline su skok u dalj i trka na 200 metara. Za narednu Balkanijadu koja se održava kod nas pripremam se marljivo, kao i uvek, jer po mojim saznanjima konkurecija u kategoriji od 85 do 90 godina starosti, gde ja pripadam, je veoma jaka. Ali optimista sam, verujem u sebe – naglašava Matijević.

I zaista ovaj super deka, kako ga zovu njegovi prijatelji ništa ne prepušta slučaju. Gotovo svo slobodno vreme posvećuje treninzima. Bez obzira na vremenske prilike uvek se može videti kako prelazi kilometre po kiši snegu…

Stole Petković

Medalje i infarkt !

Zanimljivo je i gotovo nestvarno kako je Milan na prošlogodišnjoj Balkanijadi stigao do dve zlatne medalje.

– Zlatna odličja osvojio sam iako sam na takmičenje došao posle dva preležana infarkta. Znao sam da je to što činim veoma opasno ali ljubav prema kraljici sportova je prevagnula – kaže atletski super deka.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.