Sve vesti

SUBOTICA ZA PRIMER

Povodom dve decenije Memorijalnog fudbalskog turnira „Stevan Ćele Vilotić“ Suboticu su posetili članovi Izvršnog odbora Udruženja sportskih novinara Srbije. Prisustvovali su uzbudljivoj završnici takmičenja na stadionima FK Spartak i FK Bačka 1901. Doajen sportskog novinarstva Ivan Kajdoči upriličio je kolegama iz Beograda, Kraljeva, Čačka i Užica radni sastanak u Gradskoj kući sa Nemanjom Simovićem, koji vodi brigu o sportu ovog grada.

Subotica-2013.Predstavnici „sedme sile“ uverili su se da Subotica ima možda i najbolji sistem podrške sporta u našoj zemlji. Klubovi koji nose ime Spartaka besplatno koriste stadione, dvorane i sportske terene, predviđene su 84 stipendije za talente, finansiraju se treneri, a grad obezbeđuje opremu i prevoz. Predviđena je i finansijska podrška sportskim novinarima.

Memorijalni turnir “Stevan Ćele Vilotić” održava se u spomen istaknutog trenera, koji je životni vek proveo u fudbalu i radu sa mladim igračima. Ćele Vilotić bio je prvotimac šabačke Mačve, afirmisao se u Partizanu, bio je takođe trener Rijeke i vodio je sve mlađe jugoslovenske selekcije. Pod njegovim rukovodstvom omladinska reprezentacija Jugoslavije bila je prvak Evrope 1979. u Austriji i dva puta vicešampion kontinenta.

Prvi turnir koji je nosio ime proslavljenog trenera održan je 1994. u Subotici. Pobednik 20. izdanja ovog tradicionalnog takmičenja bili su mladi fudbaleri Belgije, koji su u finalu nadigrali Mađarsku sa 5:1. Srbija je u utakmici za 3. mesto savladala Izrael sa 1:0. Na turniru su učestvovali još Ukrajina i Francuska.

Izvršni odbor Udruženja sportskih novinara Srbije održao je redovnu sednicu u Subotici.