Sportske vesti Sve vesti

Srpski dvojac bez kormilara osvojio bronzu u Bugarskoj

Viktor Pivač i Martin Mačković

Viktor Pivač i Martin Mačković

Srpski veslački dvojac bez kormilara, u sastavu Viktor Pivač i Martin Mačković, osvojio je danas bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u bugarskom Plovdivu. Srpski veslači, koji su osvajali bronze 2014. u Varezeu i 2015. u Plovdivu, kao i zlato 2016. u Roterdamu, kroz cilj su prošli za 6:34,10 minuta.

Ovo nam je bila jedna od najtežih trka u dosadašnjoj karijeri i presrećni smo zbog činjenice da smo četvrti put uzatsopno stigli do postolja Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine. Mislim da to nikome do sada na svetu nije pošlo za rukom. Po planu smo izveslali prvih 1.500 metara, a planirali smo da u poslednjoj četvrtini trke napadnemo zlato. Nismo uspeli u tome, kao da nam je ponestalo snage. Francuzi su mnogo bolje finiširali i oni su nas prvi pretekli. U jednom trenutku smo pali na četvrto mesto, pošto su nas stigli i Amerikanci, ali smo poslednjim atomima snage uspeli da u poslednjih nekoliko zaveslaja stignemo do postolja – rekao je Viktor Pivač, a prenosi Veslački savez Srbije.

Martin Mačković je bio prezadovoljan:

Za šampionat u Plovdivu zajedno smo se pripremali svega 25 dana, a trke u Bugarskoj su nam bile prve zajedničke nakon prošlogodišnjeg šampionata u Roterdamu. U kvalifikacijama i polufinalu nismo bili na najvišem nivou, ali smo se naštimovali za finale i zasluženo stigli do postolja. Vodili smo žestok duel sa Amerikancima u poslednjih 500 metara, a mislim da je naša želja, koja se prostirala do neba, presudila da dobijemo tu bitku i da osvojimo bronzu – dodao je Mačković.

(Foto: serbian-rowing.org.rs)

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.