Sve vesti

SRBIJA PETA NA TURNIRU U OHRIDU

Reprezentacija Udruženja sportskih novinara Srbije osvojila je peto mesto na turniru u malom fudbalu koji je održan od 9. do 12. oktobra na Ohridu. Pobednički trofej pripao je ekipi Bugarske, koja je u finalu tek posle izvođenja penala savladala odličnu Crnu Goru.

Ohrid-3Treće mesto pripalo je Moldaviji, a četvrto Rumuniji. Srbija je meču za petu poziciju pobedila kolege iz Bosne i Hercegovine sa 4:1. Hrvatska je bila sedma, a Makedonija osma.

Za tim Srbije igrali su: Ivan Radulović (kapiten), Marko Radojković, Željko Bajić, Vladimir Tokanović, Aleksandar Kostić, Milovan Vukićević, Bojan Milinović, Bojan Pavlović i Nemanja Minov. Trener ekipe zvanično je bio Slobodan Igrutinović, generalni sekretar USNS.

Prvog dana takmičenja Srbija je igrala nerešeno sa domaćinom 2:2, izgubila je od Crne Gore sa 7:2 i Bugarske sa 5:2. U grupi A zauzela je treće mesto i osigurala borbu za 5. poziciju dan kasnije. U grupi B neprikosnovena je bila Moldavija sa 3 pobede, ispred Rumunije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

IvanIgralo se na prirodnoj travi, pa su ekipe koje su istrčale na teren sa kopačkama imale očiglednu prednost. Selekcije Srbije, Crne Gore i Makedonije insistirale su da svi budu ravnopravni na terenu i igraju sa patikama, kako propozicije i nalažu. Međutim, to se nije poštovalo sve do završnice, kad je već bilo kasno.

Takođe, ekipe Bugarske, Moldavije i Rumunije imale su u svom sastavu više bivših i aktivnih fudbalera, nego sportskih novinara, što je uslovilo dodatnu razliku u kvalitetu. Prema usmenom dogovoru, dozvoljen je samo jedan profesionalni fudbaler, koji je završio karijeru, ali to pomenute ekipe nisu poštovale. Pošto se to dešavalo i na prethodnim turnirima u Bugarskoj i Rumuniji, zauzet je stav da se ubuduće moraju unapred dostaviti i strogo poštovati pravila.