Sportske vesti Sve vesti

Sportsko druženje u režiji Miše novinara

U Majdanu nadomak Gornjeg Milanovca ove godine je održano 22. po redu druženje sportista. Na prelepim terenima podno Rudnika stotinak takmičara pokazalo je svoja znanja u nekoliko sportskih disciplina. Najviše pažnje privukle su fudbalske utakmice pionira dečaka rođenih posle 2007. godine. Svoje predstavnike imali su Takovo, Metalac (GM), i dve ekipe iz Čačka, Borac i Mladost radost.

U prvoj utakmici Metalac je bio uspešniji od ekipe Mladost radost (1:0) a u drugoj tim Takova savladao je Borac posle udaraca sa bele tačke, U regularnom toku rezultat je bio 1:1, U borbi za treće mesto čačanski derbi: Borac – Mladost radost 2:1. U finalu Takovo – Metalac 4:0.

Seniori su odigrali dva susreta, Helios – Rapid 8:4, Ozremica – Majdan 6:1.

U revijalnom meču sastale su se fudbalski arbitri. Sudije juniori savladali su kolege – Sudije veterane 6:5. Svojih pet minuta imali su takmičari u Pikadu i Šahu. Najpreciznija je bila dama Jovana Starčević, drugi Miloš Hrnjakovič a treći Dušan Vasović. Kod šahista konačan plasman: Miloš Marković, Zoran Luković, Petar Petrović.

 Priznanje je je zasluženo dobio i majstor kotlića Slobodan Solujić, koji je na najbolji način obeležio „treća poluvremena“.

– Pored ovih sportskih disciplina trudili smo se da najmlađima dočaramo igre koje su nekada davno bile popularne među njihovim vršnjacima. Jedno od nadmetanja bilo je povlačenje konopca koje je izazvalo  veliku pažnju – kaže Miloš Miša Savićević, čovek koji po 22. put organizuje ovakva druženja.

Ovaj dugogodišnji dopisnik Sporta najstarijeg sportskog lista na Balkanu autor je knjige „Milanovački derbi“ posvećen dugogodišnjim „ljutim rivalima“ Takovu i Metalcu.

Stole Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.