Aktivnosti Sve vesti

Sportski novinari za podršku Specijalnoj Olimpijadi

Udruženje sportskih novinara Srbije potpisaće Memorandum o razumevanju sa Specijalnom Olimpijadom Srbije dogovoreno je na sastanku u Beogradu. Predsednik USNS Predrag Milinković postigao je saglasnost sa Fionom Hejns direktorkom za komunikacije evropskog ogranka Specijalne Olimpijade i Aleksandrom Stanojevićem, direktorom Specijalne Olimpijade Srbije o početku saradnje.

Udruženje sportskih novinara Srbije promovisaće takmičenja i akcije Specijalne Olimpijade, udruženja koje omogućava osobama sa posebnim potrebama bolju integraciju unutar društva kroz sport i sportske aktivnosti.

Specijalnu Olimpijadu osnovala je Junis Šrajver Kenedi, rođena sestra Džona Kenedija u Sjedinjenim Američkim Državama 1968. Ta organizacija danas broji 172 države i pod njenim pokroviteljstvom održano je 14 Letnjih i 11 Zimskih Specijalnih Olimpijada. Više od 5 miliona ljudi različitog uzrasta učestvuje u pripremama i takmičenjima širom sveta.

Specijalna Olimpijada Srbije počela je sa radom 2002. godine. Omogućava osobama sa intelektualnim nedostatcima da se bave sportom, jačaju zdravlje, uključuju se u život zajednice i učestvuju na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Na Letnjoj Specijalnj Olimpijadi u Los Anđelesu 2015. predstavnici Srbije osvojili su čak 17 medalja: 6 zlatnih, 6 srebrnih i 5 bronzanih. Ove godine u Austriji je održana Zimska Specijalna Olimpijada i uspeh je bio još veći – 21 odličje srpskih takmičara (6 – 9 – 6).

Memorandum o razumevanju Udruženja sportskih novinara Srbije i Specijalne Olimpijade Srbije biće potpisan do kraja oktobra.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.