Sportske vesti Sve vesti

Pripreme za Evropsko prvenstvo u atletici teku po planu

Arena 2017

Arena 2017

Još mesec i po dana ostalo je do početka Evropskog prvenstva u atletici, koje će ove godine biti održano u Beogradskoj areni. Radovi na postavljanju atletske staze danas su obišli generalni sekretar ASS Slobodan Branković, Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Branković je rekao da će radovi biti gotovi do 15. februara i da će generalna proba biti održana 11 dana kasnije, kada će učestvovati reprezentacije sa Balkana. Na šampionatu Evrope od 3. do 5. marta učestvovaće preko 700 takmičara iz 48 zemalja, a cena ulaznica je 500 dinara za jedan dan. Generalni sekretar ASS dodao je i da je Srbija kandidat za organizaciju Svetskog prvenstva 2020. godine.

Udovičić je istakao da Srbija ima koristi od ovakvih događaja jer se posle svakog takmičenja oplemeni sportska infastruktura širom Srbije i da će dve nove atletske staze u Srbiji ostati na raspolaganju građanima. On je dodao da Srbija želi da se oduži svim atletičarama jer atletika ove godina „sija olimpijskim sjajom“.

(Foto: facebook.com/belgrade2017)

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.