Aktivnosti Sve vesti

PREGOVORI SA ZAJEDNICOM SUPERLIGAŠA

Delegacija Udruženja sportskih novinara Srbije (USNS) koju su činili potpredsednik Dragiša Kovačević i generalni sekretar Slobodan Igrutinović, prisustvovala je sednici Izvršnog odbora Zajednice superligaša Srbije, na kome je podnela inicijativu za redefinisanje Sporazuma o saradnji USNS i Zajednice, kojim se regulišu uslovi za rad novinara u PREES ložama na stadionima.

U prethodnom periodu uočen je veliki broj problema u PRESS ložama, koji su proistekli iz nepoštovanja dosadašnjeg Sporazuma i puštanja u novinarske lože osoba koje nemaju nikakve veze sa novinarstvom, delegacija USNS zatražila je od Zajednice podršku za izmene Pravilnika o takmičenju kojim bi se ubuduće predvidele i sankcije za klubove koji ne poštuju Sporazum.

Članovi Izvršnog odbora Zajednice izrazili su puno razumevanje za zahteve naše delegacije i iskazali spremnost da se problemi što pre reše. Zatražili su konkretne predloge i ideje kako da se ubuduće vrši kontrola na ulazima u PRESS lože i kako da se obavlja proces akreditovanje novinara, što je naša delegacija prihvatila da dostavi u najkraćem roku.

Na osnovu postignutog dogovora, uskoro će uslediti sastanci operativnih tela na kojima će se iskristalisati konkretni predlozi, a potom će se o njima izjasniti Izvršni odbor Zajednice na nekom od narednih sastanaka. Obostrano je iskazana spremnost da se ovaj problem reši do početka naredne talmičarske sezone.