Sve vesti

ANTIDOPING SEMINAR ZA NOVINARE

Antidoping kao fenomen sve više privlači novinare i to ne samo sportske već i one koji pokušavaju da sagledaju fenomen korišćenja “performance enhancing” supstanci iz mnogo šire perspektive, vezane za živote ljudi različitih profesija i generalno populacije u celini. Dosadašnja praksa je pokazala da je broj ovih drugih novinara u manjini, a da najveći broj novinara dopingovanje posmatra isključivi iz ugla afera, gde je dobra samo ona vest koja je negativna.

Nekoliko članka objavljenih u dnevnim novinama i na internet portalima pokrenuli su lavine u svim pisanim i elektronskim izdanjima tokom 2014. i 2015. godine.

Zbog toga je Antidoping agencija Republike Srbije u saradnji sa Udruženjem sportskih novinara Srbije rešila da 3. marta 2016. u Beogradu (edukativni centar Avantura na Slaviji) organizuje drugi seminar za novinare gde će biti obrađen fenomen dopinga kroz medije.

Program seminara

9.30 – 9.40 Dobrodošlica Dr Milica Vukašinović Vesić, ADAS
9.40 – 10.10 Spinovanje u novinarstvu ili izazovi novinarske etike na primerima Dr Nenad Dikić, ADAS
10.10 – 10.40 Etika u sportskom novinarstvu Doc. dr Sandra Radenovic, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
10.40 -11.10 Pauza za uzimanje izjava; koktel
11.10 Okrugli sto

(učesnici po pozivu – moderator Slaviša Veselinović, Sportnetwork – Kompletan seminar će biti sniman i dostupan u online verziji nakon završetka)

Datum održavanja seminara: 3. mart (četvrtak) 2016. godine

Mesto održavanja seminara: Edukativni centar “Avantura”, adresa: Kralja Milana br.60 (blizu okretnice Slavije, ulaz pored prodavnice igračaka Trefolino, kapija od kovanog gvožđa, interfon br.1)

Organizacija i prijava:
Seminar je besplatan. Broj mesta je ograničen a novinari mogu da se prijave za učešće preko Udruženja sportskih novinara Srbije (kontaktirati generalnog sekretara Slobodana Igrutinovića)