Aktivnosti Sve vesti

Predsednik USNS na izbornom kongresu AIPS

Predsedavajući kongresa Predrag Milinković (levo) i predsednik USNS Petar Denda u trenutku glasanja
Predsedavajući kongresa Predrag Milinković (levo) i predsednik USNS Petar Denda u trenutku glasanja

1

Čarls Kamenzuli, TV novinar sa Malte, ponovo je izabran za predsednika AIPS Evrope. Kamenzuli je na kongresu u Rimu dobio 26. glasova, a njegov protivkandidat Mark Ventulak, novinar Francuskog “Ekipa” duplo manje. Ukupno 39. zemalja imalo je pravo glasa, a osam predstavnika ulogu posmatrača. Našu zemlju, sa pravom glasa, predstavljao je predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije Petar Denda.

Kongres je vodio komentator RTS-a Predrag Milinković, koji je u prethodnih pet godina, kako su istakli svi delegati, sa velikim uspehom obavljao funkciju generalnog sekretara AIPS Evropa.

Medjutim, i pre početka kongresa Milinković je odlučio da se zbog svojih brojnih drugih obaveza povuče, pa će u naredne četiri godine sekretar biti Murat Agdža iz Turske. Za članove IO ponovo su izabrani Italijan Đanfranko Kopola, Austrijanac Mihael Šuen i Mađar Đorđi Sološi Tu su i nove snage, Nargiz Mahmudžada iz Azerbejdžana, Aspasia Velonaki iz Grčke, kao i Gašper Bolhar iz Slovenije, Oleksandar Glivinski iz Ukrajine, Zurab Talakvadze iz Gruzije i Najden Todorov iz Bugarske.

Poslednjeg dana kongresa, Italijan Đani Merlo ponovo je, aklamacijom, izabran za predsednika svetske Asocijacije sportskih novinara, a Esat Iljmaer iz Turske za njegovog zamenika. Tajnim glasanjem izabrana su i četiri potpredsednika, Joanis Daras iz Grčke, Mohamed Hiji iz Katara, Žuža Čitzu iz Mađarske i Evelin Vata iz Kenije. Dužnost generalnog sekretara svetske asocijacije obavljaće Jura Ozmec iz Hrvatske.  

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.