Saopštenja Sve vesti

Predrag Milinković novi generalni sekretar AIPS Evrope

Na Kongresu Asocijacije sportskih novinara Evrope u Seulu predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije Predrag Milinković izabran je za generalnog sekretara te organizacije (AIPS Evrope). Protivkandidat iz Grčke Sotiris Trantafilu odličio je da se povuče uoči glasanja i delegati su aklamacijom potvrdili izbor Milinkovića. Novi predsednik postao je Čarls Kamenzuli sa Malte, dok je pravo da u još jednom mandatu obavlja funkciju blagajnika dobio Murat Agdža iz Turske.

Tajnim glasanjem mesto u Izvršnom odboru AIPS Evrope obezbedili su Lev Rosošik (Rusija), Nastasja Marinina (Belorusija), Sotiris Trantafilu (Grčka), Đanfranko Kopola (Italija), Mihael Šuen (Austrija), Mihalis Gavrilidis (Kipar), Mark Ventuljak (Francuska) i Dumitru Graur (Rumunija).

Nakon izbora za kontinentalnu organizaciju u petak će biti određeno i novo rukovodstvo Svetske asocijacije sportskih novinara. Jedini kandidat za predsednika je Italijan Đani Merlo, koji se već 12 godina nalazi na čelu AIPS-a. Za ostala mesta konkurencija je velika i izbori će pokazati ko će predstavljati novinare iz celog sveta u Izvršnom odboru.

Na otvaranju 80. Kongresa AIPS-a u Seulu lord Sebastijan Kou je govorio o aktuelnoj situaciji u atletici, doping skandalima, vraćanju poverenja u sport i dobroj organizaciji dvoranskog šampionata Evrope u Beogradu. Promocija Olimpijskih igara u Tokiju u velikoj meri bila je posvećena uslovima za rad koje će novinari imati na borilištima i medija centrima.

Više od 250 delegata iz 120 zemalja iz Seula će se u četvrtak preseliti u Pjongčang kako bi obišli sportske objekte za Zimske Olimpijske igre 2018. U Pjončangu će biti održani izbori za Svetsku asocijaciju sportskih novinara.

Novi generalni sekretar AIPS Evrope Predrag Milinković je u prethodnih 7 godina dva puta biran za člana Izvršnog odbora te organizacije i već tri godine je član Finansijske komisije Svetske asocijacije sportskih novinara. Organizovao je jedan sastanak Izvršnog odbora kontinentalne sekcije u Beogradu pre nekoliko godina i bio je predavač na seminarima za novinare u Ankari, Atini i na Malti. Zaposlen je u Sportskoj redakciji Radio televizije Srbije.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.