Aktivnosti Sve vesti

Predrag Dučić gost na FZS: Budite originalni i gradite svoj stil

Predrag Dučić, novinar na portalu Mocart Sport, bio je gost studenata studijskog programa Sportsko novinarstvo na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“i sa njima podelio svoja iskustva.

Dučić je novinarsku karijeru započeo u listu „Sport“.

– Istog dana kada sam upisao fakultet, počeo sam da radim i u „Sportu“. To je bila jedna od najboljih odluka u mojoj profesionalnoj karijeri. Proveo sam tamo četiri godine i naučio puno toga. Ubrzo sam počeo da obavljam i neke uredničke funkcije, brzo sam napredovao.

Posle angažmana u sportskom listu, oprobao se i u drugim novinarskim ulogama.

– Posle „Sporta“, bio sam i u listu „Press“. Tamo sam jedno vreme radio kao noćni urednik, što je posao specifičan sam po sebi. Nisam se tamo zadržao dugo, jer je to veoma težak posao. Svakako mi je drago što sam probao i tako nešto.

Posle epizode u štampanim medijima, oprobao se u nečemu što do tada nije bilo razvijeno na našim prostorima, u onlajn novinarstvu.

– Posao u „Mocart sportu“ doneo mi je puno toga novog. Svi koji smo započeli taj projekat smo se u početku snalazili, tražili i bilo nam je potrebno vremena da se adaptiramo. Nije se mnogo očekivalo od tog portala i smatram da je to zapravo bio dobar put. Danas smo došli u situaciju da nas citiraju renomirane novinske kuće poput španske „Marke“ i britanskog „Gardijana“.

Pored svakodnevnog posla u novinarstvu i redakciji Mocart sporta, svoje slobodno vreme je Predrag Dučić koristio kako bi u knjigu sjedinio najzanimljivije priče iz rubrike „Premotavanje“ koja je popularna na Mocartovom portalu.

– Sjedinio sam priče koje su posebno zanimljive za ove prostore. Postoji određeni broj ljubitelja ove rubrike koji su ostavljali komentare na to koje su im priče bile najzanimljivije, i po tom nahođenju sam odabrao priče koje će se naći u knjizi.

Za kraj, Dučić je imao poruku za sve buduće novinare.

– Moje mišljenje je da je najbolje da počnete u štampanom mediju. Tu se najbolje nauče osnove novinarstva u praksi. Budite originalni i trudite se da imate svoj stil pisanja. To je najlakše postići u štampanom novinarsrvu.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.