Sportske vesti Sve vesti

Pokret za žensku košarku Marine Maljković privukao skoro 600 devojčica

Pokret za žensku košarku

Pokret za žensku košarku

Pokret za žensku košarku, koji je pokrenula Marina Maljković, posle godinu dana projekta „Besplatne škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta“ uspeo je da napravi odličan rezultat i privuče skoro 600 devojčica, a taj broj se svake nedelje povećava.

Da budem precizna, trenutno smo na broju 572, ali se iz nedelje u nedelju stalno povećava, jer gotovo na svakom treningu se pojave nove devojčice, željne da uđu u svet košarke. To je još jedan dokaz koliko dobra ideja uz realizaciju vrednih i posvećenih ljudi i pomoć institucija i prijatelja može da preraste u izvanredan projekat, društveno koristan u kome mogu da uživaju kako devojčice, tako i njihovi roditelji – rekla je Maljkovićeva i dodala:

Zbog brojnih obaveza koje sam imala u Galatasaraju, kako u turskom šampionatu, tako i u Evrokupu, nisam mogla u prethodnih mesec dana da dodjem u Beograd i obiđem treninge. Uskoro ću, pa ćemo opet organizovati košarkaško druženje sa interesantnim igrama i utakmicama.

Besplatni treninzi se trenutno obavljaju na 12 lokacija u Beogradu, Obrenovcu, Požarevcu i Odžacima, a od 8. aprila počeće i u Mladenovcu.

Projekat besplatnih škola košarke za devojčice u Beogradu se sprovodi u osnovnim školama „Mihailo Petrović Alas“, „Kralj Petar prvi“ i „Milena Pavlović Barili“, zatim u sportskim centrima „Vizura sport“, „Milan Gale Muškatirović“, „Vračar“, „Majdan“, „11. april“, „Top spin“ i „Obrenovac“ kao i u Požarevcu i Odžacima.

Od 8. aprila, besplatne škole košarke sprovodiće se vikendom od 10.00 do 12.00 sati u sportskom centru „Ljubomir Ivanović Gedža“ u Mladenovcu.

(Foto: facebook.com/pg/pokretmarinamaljkovic)

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.