Sportske vesti Sve vesti

Olimpijski komitet Srbije obeležio 107. godišnjicu postojanja

Olimpijski komitet Srbije

Olimpijski komitet Srbije

Olimpijski komitet Srbije obeležio je danas 107. godišnjicu postojanja, pošto je potpredsednik te organizacije, Žarko Paspalj, postavio venac na spomen ploču na zgradi beogradskog hotela Moskva, gde je OKS osnovan. Pre 107 godina osnovan je Srpski olimpijski klub, kasnije nazvan Olimpijski komitet.

Uz intoniranje himne Srbije, zastavu OKS danas su podigli mladi sportisti koji su predstavljali Srbiju na nedavno završenom Zimskom evropskom olimpijskom festivalu mladih: Marta Dinić, Mateja Minić i Jovan Djordjević.

Uvek je zadovoljstvo setiti se na ovaj dan svih koji su deo istorije Olimpijskog pokreta naše zemlje. Sigurno je da nas više od veka duga olimpijska tradicija čini ponosnim i predstavlja motiv više da svojim rezultatima pomeramo granice – rekao je Paspalj, navodi se u saopštenju.

Zadovoljan sam učinjenim u proteklih osam godina, koliko sam deo ove priče. Rezultati iz prethodnog perioda svakako nam daju pravo na zadovoljstvo, a uveren sam da bi i naši prethodnici bili zadovoljni – rekao je nekadašnji košarkaški reprezentativac.

(Foto: oks.org.rs)

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.