Sve vesti

ULOGA MEDIJA U BORBI PROTIV NASILJA

U Ministarstvu omladine i sporta danas je održan Okrugli sto i javna rasprava na temu “Uloga medija u borbi protiv nasilja” u organizaciji Ministarstva omladine i sporta i Udruženja sportskih novinara Srbije.

Diskusiju je vodila Snežana Samarđžić –Marković, ministarka omladine i sporta Vlade Republike Srbije zajedno sa generalnim sekretarom USNS Slobodanom Igrutinovićem u prisustvu velikog broja medija koji su aktivno učestvovali u diskusiji na ovu temu.

Predstavnicima sredstva javnog informisanja su pored ostalog predstavljene mere koje je Udruženje sportskih novinara predložilo posle rezultata istraživanja prezentiranih u brošuri “Mediji –sport- nasilje”. Ove mere su već podržane na Savetu za borbu protiv nasilja u sportu, a izveštaj sa danas održanog sastanak biće predstavljen na prvom narednom sastanku Saveta.

Kao jedan od sledećih koraka predložen je Sporazum između svih medija u Srbiji o zajedničkom delovanju u borbi protiv huliganizma I načinu tretiranja ove teme u sredstavima javnog informsianja. Ovaj Sporazum biće platforma za budući doprinos sportskih novinara u rešavanju ovog velikog društvenog problema današnjice.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.