Sportske vesti Sve vesti

Održana promocija Stevana Karadžića

Promocija Stevana Karadžić

Promocija Stevana Karadžić

Danas je u „Kući košarke“ održana promocije novog selektora ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Stevana Karadžića. Pored novog selektora, prisutnima su se obratili i predsednik KSS, Predrag Danilović, kao i potpredsednica za žensku košarku, Ana Joković.

Ona se zahvalila Marini Maljković na svemu što je uradila u prethodnih pet godina, kao i na ostvarenim rezultatima, koji su, kako je rekla, bili neverovatni.

Osnova i temelj su postavljani jer smo, kao što dobro znate, pre tačno šest godina krenuli iz minusa kada je ženska košarka u pitanju. Sada smo imali zadatak da pronađemo osobu od integriteta koja u ovom trenutku može da vodi reprezentaciju Srbije i mislim da je izbor Stevana Karadžića najbolje moguće rešenje. Dogovorili smo saradnju na godinu dana, naravno uz mogućnost produžetka ukoliko se naša reprezentacija plasira na Svetsko prvenstvo. Cilj na Evropskom prvenstvu u Češkoj u junu mesecu je plasman među prvih pet ekipa i nastavak kontinuiteta uspeha naše ženske košarke.

Novi selektor ženske seniorske reprezentacije Stevan Karadžić rekao je da je njegov cilj da održi našu reprezentaciju u vrhu i da nastavi kontinuitet rada i uspeha.

Hvala predsedniku Predragu Daniloviću, potpredsednici Ani Joković, Upravnom odboru i komisiji za žensku košarku što su mi ukazali poverenje. Smatram da je to korak napred u mojoj trenerskoj karijeri. Trener sam više od 20 godina i vodio sam mnoge selekcije, tako da mislim da je ovo korak napred. Kada je reč o ambicijama, Marina Maljković je napravila zaista neverovatne rezultate, koji su teško ponovljivi i podigla je lestvicu. Naša reprezentacija je već godinama u vrhu, među četiri-pet najboljih na velikim takmičenjima i cilj nam je da tako i ostane.

(Foto: KSS)

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.