Aktivnosti

NOVO PRIZNANJE NAŠEM UDRUŽENJU

Vidjevano-2013 Potpredsednik Udruženja sportskih novinara Srbije Predrag Milinković postao je član Finansijske komisije Asocijacije sportskih novinara sveta. Reporter RTS-a izabran je na tu funkciju na predlog predsednika AIPS-a Đanija Merla, na sastanku Izvršnog komiteta te organizacije u Dohi (Katar).

Početkom decembra Milinković je u italijanskom gradu Viđevanu prisustvovao prvom sastanku komisije koju sačinjavaju još predsednik Mihael Kun (Austrija) i članovi Žorge Ribeiro (Porugalija) i Fleming Olsen (Danska).

– Čast mi je da predstavljam Udruženje sportskih novinara Srbije u jednoj tako važnoj komisiji. Zadatak nam je da se upoznamo sa finansijskim tokovima AIPS-a, ukažemo na moguće probleme i pripremimo izveštaj koji će biti prezentovan na sledećem Kongresu u Bakuu krajem aprila 2014. Za kontrolu računovodstva zadužena je čuvena revizorska kuća „Ernst end Jang“, a mi smo neka vrsta spone između njih i organa AIPS-a – istakao je Predrag Milinković, koji je od 2010. član Izvršnog borda AIPS Evrope, kontinentalne sekcije AIPS-a

Asocijacije sportskih novinara sveta imala je u 2013. godini brojne projekte, akcije i sastanke sa skoro svim važnim ličnostima iz sveta sporta. Borila se za bolji položaj „sedme sile“, poštovanje prava na slobodno izveštavanje, apelovala na opasnost od ilegalnog klađenja i dopinga. Organizovano je i nekoliko seminara za mlade reportere, koji je uspešno okončala i Sonja Nikčević iz Srbije.

Informaciju o sastanku u Viđevanu možete pročitati i na zvaničnom sajtu AIPS-a: https://www.aipsmedia.com/index.php?page=news&cod=12506&tp=n