Sportske vesti Sve vesti

Novogodišnja trka u letnjim uslovima!

Pomoravsko selo Mrsać kraj Kraljeva poznato je po tradicionalnoj Novogodišnjoj atletskoj trci. Ove godine drugog dana nastupajuće godine, bilo je 51. izdanje sportske manifestacije koju će, iz opravdanog razloga, mali broj gledalaca pamtiti iz nekoliko razloga.

U trkama u osam starosnih kategorija nadmetalo se stotinak takmičara u ženskoj i muškoj konkurenciji. Sve trke su bile uzbudljive i do samog finiša neiѕvesne. I ove godine dominirali su takmičari iz Novog Pazara sledbenici nekadašnjeg asa sada uspešnog trenera Rifata Zilkića. Osvojili su medalje u gotovo svim disciplinama.

Naravno šlag atletskog nadmetanja bili su se seniorke i seniori. Kodv devojaka pobedila je četrnaestogodišnja Saima Murić (AK Novi Pazar) a kod seniora Milan Mitrovć (BG trkački klub) kome je nedostajalo samo devet sekundi da da obori rekord staze koji je 1973. godine postavio Kosta Kolarević iz Mrsaća sa vremenom 19.48,6. Pažnju i divljenje su kao i ranijih godina privlačili veterani. Oni su podeljeni u četiri kategorije a najviše simpatija osvojio je Milan Matijević (83) super veteran koji nije imao takmaca u nekom od vršnjaka. Jedini protivnik bila je štoperica.

Vreme je bilo neuobičajeno, kako kažu meteorolozi, za ovo doba godine. Trke su više ličile na prvomajske nego Novogodišnje. Kao stvorene za nove rekorde. Puno sunca, staza bez snega i vode, kao ranijih godina a jedino je vetar na momente zasmetao trkačima. Pažnju je skrnnuo i poznati kraljevački fotograf Nenad Jerotijević. Trčao je u grupi „nešto starijih“ veterana i sve vreme u rukama je držao fotio aparat. Napravio je u letu i nekoliko dobrih snimaka sa staze.

Stole Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.