Aktivnosti Sve vesti

Nenad Đurović na seminaru za mlade novinare u Dohi


Honorarni saradnik Sportske redakcije Radio televizije Srbije Nenad Đurović boravio je na Seminaru za mlade novinare u Dohi, koji je organizovala Svetska asocijacija sportskih novinara (AIPS). Đurović je putovao na predlog Udruženja sportskih novinara Srbije i prisustvovao je obuci pod rukovodstvom Rikarda Romanija od 29. aprila do 6. maja.

Romani je Italijan koji je karijeru počeo kao sportski novinar i nastavio kao ratni izveštač i komentator političkih dešavanja. Živi u Londonu i Njujorku i često u svetu predaje na sličnim seminarima. Tokom boravka u Dohi Nenad Đurović i još 12 mladih kolega sa različitih kontinenata imali su priliku da prate atletski miting Dijamantske lige, posetili su fudbalske stadione na kojima će se igrati Šampionat sveta 2022. godine, Aspetar sportsko-medicinski centar i čuvenu Aspajer Akademiju.

– Nakon AIPS-ovog seminara ovu profesiju gledam drugim očima. Imali smo dosta obiman i zgusnut program obuke. Pisali smo izveštaje, snimali priloge, pravili intervjue, sve analizirali. Naši mentori su nam ukazivali na greške i tražili da se dobro pripremimo i obavestimo o događaju ili razgovorima na koje smo išli. Zahtevali su da postavljamo kritička pitanja, da budemo precizni i informativni u tekstovima. Veliko hvala Udruženju sportskih novinara Srbije koje me je poslalo u Dohu, naučio sam dosta toga i prisustvovao jednom svetski značajnom takmičenju kao što je Dijamantska liga. Iskoristio sam priliku da pošaljem i nekoliko izveštaja RTS-u, a deo naših radova nalazi se na AIPS-ovom sajtu – rekao je Nenad Đurović.

USNS je u prošlosti na slične seminare za mlade reportere slao Sonju Nikčević (honorarni saradnik Sportskog žurnala) i Sandru Pejić (novinarka SOS kanala).

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.