Sve vesti

MAKSIMOVIĆ I RAŠIĆ MEĐU DOBITNICIMA MAJSKIH NAGRADA

Sportski savez Srbije u prepunoj sali Narodne Skuštine Republike Srbije, tradicionalno je održao dodelu najvećeg društveno sportskog priznanja „Majska nagrada“. Nagrade su dodeljivali državni sekretar MOS Predrag Peruničić, predsednik SSS Aleksandar Šoštar, potpredsednici Velizar Đerić i Slobodan Jović, generalni sekretar Vladimir Batez i savetnik predsednika Dane Korica. Skup je otvorio potpredsednik Skupštine, Vladimir Marinković.
Majska nagrada

Ovogodišnji laureati su: Slobodan Nikić, Maja Ognjenović i Damir Mikec (olimpijski sportovi), Aleksandar Konovalov i Ivana Jandrić (neolimpijski sportovi), Miloš Zarić (sportista sa invaliditetom), sportski novinar Radovan Maksimović (Sportnetwork), fotoreporter Milan Rašić (Politika), Sportski savezi Vrbasa i Nove Varoši (pokrajinski savez), Savez kuglaša (granski savez), pedagoški radnik Zoran Dželebić, sportski funkcioneri Goran Bojović, Miodrag Maslar, Veselin Jevrosimović, Siniša Jasnić, sportski stručnjaci Veljko Paunović, Nebojša Milošević, Zoran Gajić. Majsku nagradu za životno delo nagradu dobili su Milun Delić i Sreten Damjanović.

– Ovo je prilika da pozdravimo i čestitamo našim sportistima na uspešnim rezultatima. Oni su na najbolji mogući način predstavljali Srbiju, ne samo po uspesima, već i ponašanjem. Sportisti ne bi imali toliko zapažene rezultate da nije pomoći države Srbije, ali i stručnosti njihovih trenera – deo je izlaganja legende srpskog vaterpola Aleksandra Šoštara.

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić istakao je da je poslednjih godina pokazana društvena odgovornost na razvoju sporta i pohvalio saradnju Ministarstva omladine i sporta sa Sportskim savezom Srbije.

– Pokazali smo da smo zemlja sporta i nadam se da će na Olimpijskim igrama u Riju biti mnogo medalja. Lično očekujem ih 10 za Srbiju – poručio je pred prepunom salom nekadašnji rukometni as, sada visoki državni funkcioner Predrag Peruničić.

U zabavnom delu programa, svojim glasom su oduševile pevačice Jadranka Jovanović i Marija Marić Marković, u pratnji Vladimira Panovića, šefa narodnog orkestra RTS.