Sportske vesti Sve vesti

Košarkašice počele pripreme za Evropsko prvenstvo

Srpske košarkašice

Srpske košarkašice

Ženska seniorska reprezentacija Srbije okupila se danas ispred Hale „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, kako bi započela pripreme za Evropsko prvenstvo, koje se igra u Češkoj od 16. do 25. juna.

Stručni štab i košarkašice odmah su, posle druženja sa medijima, krenuli na Zlatibor, gde će se do 20. maja pripremati. Reprezentativke će se potom vratiti u Beogradu, a zatim će od 25. do 29. maja učestvovati na turniru u Karlovim varima. Od 31. maja do 14. juna igračice Srbije će se pripremati u Beogradu.

Novi selektor ženske reprezentacije, Stevan Karadžić, prvi se obratio novinarima:

Razgovarao sam ranije sa skoro svim igračicama da se ne bismo sada upoznavali. Predočio sam im plan i program priprema. Ekipa je u sličnom sastavu u kome je bila do sada. Ima novih igračica, a nov je i trener. Već od sutra počinjemo da postavljamo neke stvari iz igre, pošto nemamo mnogo vremena do početka Evropskog prvenstva. Nemamo problema sa povredama, osim Sonje Petrović, koja će u prvo vreme trenirati po posebnom programu, a onda će se priključiti pripremama – rekao je Karadžić novinarima.

Na okupljanju nije bilo Nevene Jovanović, koja još igra prvenstvo u Francuskoj, kao ni Jelene Milovanović, koja je pre nekoliko dana iz Španije otputovala u svoj Kragujevac, odakle će pravo otići na Zlatibor.

Ciljeve još ne znamo, ali to su borba za medalje i najviši plasman, jer to ova ekipa sigurno zaslužuje. Mnogo toga će zavisiti od toga u kakvom sastavu će doći ostale ekipe. Ono što sam posebno rekao svima jeste da će svi hteti da pobede prvaka Evrope. Svi protivnici će u utakmice ulaziti sa posebnom motivacijom, tako da ćemo do kraja takmičenja morati da dajemo sve od sebe – rekao je Karadžić.

Selektor je kazao i da Danijel Pejdž zbog povrede neće moći da učestvuje na šampionatu, kao i da mu je mnogo žao zbog toga.

(Foto: KSS)

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.