Aktivnosti Sve vesti

Kongres sportskih novinara regiona u Srbiji


Udruženje sportskih novinara Srbije organizovaće Kongres Asocijacije sportskih novinara jugoistočne Evrope (SEESJA) od 10. do 13. oktobra u Staroj Pazovi. Predstavnici „sedme sile“ iz devet država učestvovaće i na fudbalskom turniru koji će biti odigran na terenima Fudbalskog centra Fudbalskog saveza Srbije. Najveći skup sportskih novinara regiona podržalo je Ministarstvo omladine i sporta Srbije.

Do sada su Kongresi i takmičenja fudbalskih novinarskih selekcija organizovani u Hrvatskoj (2016), Bugarskoj (2012. i 2015), Makedoniji (2014), Bosni i Hercegovini, Rumuniji, Moldaviji (2013) i Crnoj Gori (2005, 2010, 2011). Prvi put će naša zemlja biti domaćin jednog ovakvog događaja uz učešće 100 kolega.

Fudbalsku reprezentaciju sportskih novinara Srbije predvodiće kao selektor i igrač Ivan Radulović iz TV Arena. On i njegov tim učestvovao je na nekoliko fudbalskih turnira i beležio zapažene rezultate (1. mesto u Sarajevu i 2. mesto u Banskom).

Dolazak na Kongres potvrdile su delegacije i fudbalski timovi: Turske, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Moldavije, Bugarske, Mađarske i naše zemlje. Grčka zbog obaveza njihovih članova nije u mogućnosti da učestvuje na Kongresu, dok Rumunija još nije potvrdila dolazak u Srbiju.

Sve ekipe biće smeštene u hotelu Srbija Luks Fudbalskog saveza Srbije u kome tokom priprema borave sve fudbalske reprezentacije Srbije – od kadetskih do seniorskih.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.