Aktivnosti Sve vesti

Dušan Jocić u IO Asocijacije sportskih novinara jugoistočne Evrope

Na trećem Kongresu Asocijacije sportskih novinara jugoistočne Evrope u Hrvatskoj Dušan Jocić predstavnik Srbije izabran je u Izvršni odbor. Nikola Lipovac ostao je na funkciji predsednika, a Mišo Delev iz Bugarske na mestu generalnog sekretara. Turčin Murat Agdža i Mađar Đerđi Seleši novi su članovi IO.

Dušan Jocić urednik sportske rubrike „Narodnih novina“ iz Niša dobio je poverenje, iako je prvi put bio na Kongresu ove asocijacije, što govori o ugledu koji uživa USNS. U mestu Kukljica na ostvru Ugljen preko puta Zadra održava se i fudbalski turnir selekcija sportskih novinara iz devet država.

Srbija je u prvom kolu poražena od Mađarske sa 2:1, a potom u drugom kolu i od glavnog favorita Bugarske sa 2:1. Danas naša selekcija igra protiv Bosne i Hercegovine.

Mađari su došli na turnir sa manjim brojem igrača od predviđenog, pa je rukovodstvo srpskog tima odlučilo da igra sa četiri fudbalera i golmanom u polju zbog ravnopravosti. Taj čin ocenjen je kao veoma korektan i Srbija će biti kandidat za Fer plej trofej.

kukljica-2

Za novinarsku reprezentaciju USNS igraju: Zoran Nikolić, Vladimir Sukdolak, Nemanja Petrović, Nenad Đurović, Bojan Stolica, Dušan Jocić i Bojan Pavlović. Selektor je Slobodan Igrutinović, a delegat Zorica Đoković.

Odličan domaćin Kongresa je Udruženje sportskih novinara Hrvatske. U Kukljici boravi 120 novinara iz 11 zemalja, a fudbalske selekcije nemaju samo Turska i Grčka.