Nagrade Saopštenja Sve vesti

IVANA ŠPANOVIĆ ZVEZDA SRPSKOG I SVETSKOG SPORTA

Na tradicionalnoj dodeli godišnjih nagrada u Skupštini Beograda Udruženje sportskih novinara Srbije odalo je priznanje uspešnim sportistima i predstavnicima medija koji su obeležili 2016. Zamenik gradonačelnika Andrija Mladenović uručio je trofej i plaketu Ivani Španović, koja je po mišljenju „sedme sile“ postigla izuzetne rezultate – bila je šampionka Evrope u Amsterdamu, vicešampionka sveta u Portlandu, osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i najsjajnije odličje u Dijamantskoj ligi.

– Godinom atletike proglasili smo 2017. Spremamo se da na dvoranskom Šampionatu Evrope ugostimo u našem gradu najbolje atletičare kontinenta i još jednom pokažemo koliko smo dobri domaćini. Hvala svim srpskim sportistima na fantastičnim rezultatima prošle sezone, ali i sportskim novinarima koji su znali na pravi način da prenesu te uspehe našoj javnosti – istakao je Andrija Mladenović.

Za najboljeg sportistu proglašen je rvač Davor Štefanek – olimpijski šampion i vicešampion Evrope. U njegovo ime pehar i plaketu primili su trener Sreten Damjanović i brat. Štefanek se nalazi na visinskim pripremama.

Nagradu za kameru godine dobio je Marko Jerković iz „SOS kanala“, koji je snimio promašaj veka. Za dopisnika godine proglašen je Zoran Janković iz Loznice, koji radi za „Sportski žurnal“. Novinarki Radio televizije Srbije Sanji Vujisić uručena je nagrada „Branka Prelević“ rezervisana za pripadnice nežnijeg pola.

Dragan Todorović iz Politike zaslužio je priznanje za ekskluzivu godine. Objavio je priču o zakulisnim radnjama u vezi sa prijemom Kosova u Evropsku fudbalsku uniju.

Nagrade za životono delo dobili su Vladimir Dedić, dugogodišnji urednik sportske rubrike Politike i predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije, kao i Dušan Stamenković, nekadašnji urednik Radio Leskovca i dopisnik „Sporta“ i „Sportskog žurnala“.

Za izdavački poduhvat godine plaketa je uručena Branimiru Vasiću za monografiju „150 godina od osnivanja Prve beogradske streljačke družine“. Specijalna priznanja dobili su Aleksandar Lokner iz „SOS kanala“ za ekskluzivan TV prilog i njegova koleginica Vesna Antić za uređivački poduhvat godine, urednica emisije „Treniraj, budi zdrav“.

Nagrada „Novinar godine“ nije dodeljena jer je žiri u sastavu Stevan Kovačević (Radio Beograd), Predrag Sarić (Sportski žurnal), Dragiša Kovačević (SOS kanal), Zoran Marković (RTS), Aleksandar Cvejić (Info centar) i Mirko Kovačević (RTV Vojvodina) zaključio da predloženi kandidati nisu ispunili potrebne kriterijume.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.