Nagrade Saopštenja Sportske vesti Sve vesti

Filip Filipović i Jovana Preković sportisti godine u izboru sportskih novinara

Foto Marko Metlaš

.

Olimpijski šampioni, vaterpolista Filip Filipović i karatistkinja Jovana Preković najbolji su sportisti Srbije za 2021. godinu, u tradicionalnom izboru našeg udruženja.

Na svečanosti u „Galeriji RTS“ dodeljene su i novinarske nagrade, a zlatni mkikrofon dobio je poznati komentator Gojko Andrijašević (Sport klub), dok je dobitnik zlatnog pera Darjan Nedeljković (Mocart sport).

Nagrada za ekluzivnu vest (Željko Obradović u Partizanu) pripala je Predragu Gajiću iz Kurira, a zlatna kamera je Andrej Isaković (AFP).

Dopisnik godine je Zorica Đoković (TV Lav Užice), a nagradu „Branka Prelević“ dobila je Snežana Pantović (Radio Beograd).

Ekskluzivni tv prilog (intervju sa Nikolom Jokićem) pripao je Edinu Avdiću i Nenadu Kostiću iz TV Arena, a najbolja TV priča je film „Skok“ Aleksandra Miletića. Nagradu za televizijski izdavački poduhvat: „Vek vaterpola velika veština“ dobila je Katarina Sinđelić iz PGMnetwork i RTS, a za pisani izdavači poduhvat – knjigu „Svetski i evropski šampion“, laureati su autori Nebojša Petrović, Mirko Vrbica i Igor Gačić.

Najbolji mladi novinar u pisanim medijima je Đorđe Samoilović (Večernje novosti), a u elektronskim medijima Dejan Karović (TV Arena).

Nagrade za životno delo dobili su doajeni Miša Vasiljević (Sport), Dobrivoje Janković (Politika), Stojan Petković (Kraljevo) i Dejan Stevović (Sportski žurnal).

Svi nagrađeni dobili su poklone kompanija Sterling i Siptrejd, prijatelja Udruženja sportskih novinara Srbije, dok je Studentsko odmaralište Beograd za dobitnike Zlatnog pera i Zlatnog mikrofona obezbedilo porodični boravak sa punim pansionom na Zlatiboru u trajanju od pet dana.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.