Foto i video Nagrade Saopštenja Sve vesti

Dodeljene godišnje nagrade USNS

U Galeriji Radio televizije Srbije svečano su uručena godišnja priznanja Udruženja sportskih novinara Srbije najboljim novinarima, snimateljima i sportistima.

Po mišljenju žirija USNS-a prošle godine je ekskluzivnu vest doneo „Sportski žurnal”. Pre ostalih medija njegov glavni i odgovorni urednik Predrag Sarić je objavio da je Trinkijeri novi trener košarkaša Partizana. Sariću je nagradu ručio novinar RTS-a Predrag Milinković, generalni sekretar AIPS Evropa.

Zlatno pero je pripalo Nikoli Stameniću iz „Sportskog žurnala” za praćenje Crvene zvezde na njenom istorijskom putu u kvalifikacijama za Ligu šampiona i takmičenju u tom najcenjenijem klupskom takmičenju u fudbalu. Zlatni mikrofon su prvi put dobila dvojica, ali Darko Plavšić i Srđan Radojević ionako zajednički prenose sportske događaje, uglavnom košarkaške, na „Sport klubu”. Kao fotoreporter prošlu godinu pamtiće Ivica Veselinov, takođe član redakcije „Sportskog žurnala”.

Za izdavački poduhvat godine nagrađeni su Jovan Sekulić (objavio tri knjige u 2018), penzioner „Sporta” i „Večernjih novosti”, i Stevan Kovačević (knjiga o našoj atletici na srpskom i engleskom), penzioner Radio-Beograda.

Nagradu za životno delo dobio je reditelj RTS-a Veselin Grozdanić. Režirao je 5.500 direktnih TV prenosa, stotine istorijskih i državnih manifestacija. Među dobitnicima nagrade za životno delo su i Zoran Popović, novinar „Politike”, urednik i komentator Sportske rubrike, inicijator osnivanja „Sportskog žurnala” i njegov prvi glavni i odgovorni urednik, Tomislav Todorović, dopisnik iz Niša „Politike” i „Sportskog žurnala” i Pavle Erceg iako je još pre 20 godina otišao u penziju iz „Sportskog žurnala”, ali njegov doprinos nije zaboravljen.

Najbolji sportski dopisnik u 2018. bila je Sanja Milutinović iz Kruševca, takođe „Žurnalov” novinar. Kao najboljoj koleginici nagrada „Branka Prelević” je pripala Mirjani Novković, „Žurnalovom” dopisniku iz Subotice.

Prilikom izbora za najboljeg sportistu i sportisktinju Srbije u 2018. nije bilo nedoumice. Proglašeni su teniser Novak Đoković i odbojkašica Tijana Bošković. Pošto nisu bili u mogućnosti da trofeje lično prime, predsednik USNS Petar Denda ih je uručio Nebojši Mandrapi predstavniku Đokovićevog PR tima i predsedniku odbojkaškog saveza Srbije Zoranu Gajiću (u ime Boškovićeve).

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.