Komentari Sve vesti

Dejan Stevović: Zlatne kapice

Pre skoro tri godine navalio Maksa iz Sportnetvorka NS da radimo seriju o vaterpolu. Dogovor da bude priča o svim zlatnim medaljama od 1968. do danas. Ukupno 18.

Ni slutio nisam koliko ce to vremena da oduzme ali sam imao neopisivo zadovolljstvo da razgovaram sa blizu 60 velikana iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Italije i Španije. Pomagali su mi i Tonči iz Dubrovnika, Sveta iz Tivta, čuveni Reja iz Splita.

Nemanja gazda Sport kluba je ispunio sve što je trebalo. Nismo bili megalomani, ni tražili ekstra uslove. Razgovarali smo u kafićima čije su gazde bez problema pristajale da utišaju muziku, umire goste, cigane trubače iz okoline.

Kasnili smo sa realizacijom, Maksa kao producent i Nemanja kao broj jedan su trpeli. Valjda da se penzioner navikne. Trpeli su u snimatelji legendarni Joca, neumorni Šile, Randu, Gane čiji je doprinos ogroman. Pristajali su na svaki termin, na svake vremenske uslove, valjda su i zavoleli pa zamrzeli vaterpolo zbog mene. A tek Sale koji je sve ofove čitao, vileneo zbog grešaka slovnih i Deki, poznatiji kao Marinin tata, koji je iz arhive tražio i nemoguće. Fala

A velikani od Đorđa Perišića do Strahinje Rašovića…Pravi partneri: iz arhive Uroš, Nena, Dejo, Čukvas, Bone, Karlo, Roni, pa tek Igor, Šole, Krivi, Radja, Goč, Anto, Andrić, Paškva, Duda, Perica, Djuho, Sukno, Vaso, Mirko, Velja, Beba, Lušić, Bezma, Viktor, Tadija. zatim Vujas, Deki, Dača, Petar,Ćira, Vlada, Ščepa, Leka, pa onda Vanja, Soro, Bane, Gojak Ćule, Radjen, Boba, Žile, Dule, Prlain, Filip, Stefan, Jakša, Manda, Mića,Straja, Deda, Laza, pa Kampanja, Perone, Tucak, zatim sudija Rak, predsednik Veka, novinari Sneža i Dugo, pa Porobić, Deki Udovičić, Ognjen iz BGD sindikata…

Nekoga sam zaboravio, neka mi oprosti.

Neki nisu hteli. Neko iz ličnih razloga velikog ega bolesne sujete, drugi zbog zaboravnosti ali nema veze. Prepoznaće se . Pokušao sam, zvao sam, odgovora nije bilo. Šteta. Ne zbog mene i serije.

Mnogi su mogli još da budu ali.. Iskreno mi je žao samo što tu nije bilo Nikole Stamenića live.

I na kraju Boris. Montažer, režiser, savetodavac, mozak. Kada neko čestita i zove me gde si Kapice, kažem 75 posto je to delo montažera . I to ozbiljno mislim.

Ide svaki dan na SK 1. Do daljnjeg.

Toliko

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.