Sve vesti

DEDIĆU NOVI MANDAT

Na redovnoj godišnjoj Skupštini USNS koja je održana u hotelu „Palisad“ na Zlatiboru, Vladimir Dedić jednoglasno je izabran za predsednika  Udruženja sportskih novinara Srbije na još četiri godine.

Skupštini je prisustvovalo 20 delegata, koji su predstavljali okružna udruženja i sekcije sportskih novinara iz cele zemlje. Usvojen je novi Statut, koji je usklađen sa Zakonom o sportu, zatim izveštaj o radu i finansijski izveštaj Udruženja u prethodnoj godini, a diskutovalo se o aktuelnim problemima sportskih novinara.

Za generalnog sekretara USNS Dedić je predložio saradnika iz prethodna dva mandata Slobodana Igrutinovića. Izvršni komitet sačinjavaće predsednik Udruženja (Dedić), generalni sekretar (Igrutinović) i članovi: Aleksandar Stefanović (Čačak), Ivan Kajdoči (Subotica), Zorica Đoković (Užice), Goran Stanković (Niš), Stojan Petković (Kraljevo), Sašo Ilijoski (Večernje Novosti), Dejan Stevović (Sportski žurnal), Aleksandar Simić (Studio B) i Predrag Milinković (RTS).

Dedić je naglasio da će glavni zadatak u narednom periodu biti poboljšanje statusa i uslova za rad sportskih novinara, zaštita honorarnih saradnika, učvršćivanje saradnje sa Svetskom i Evropskom asocijacijom sportskih novinara (AIPS i UEPS), a posebna pažnja posvetiće se našim kolegama na Kosovu i Metohiji, koji rade u složenim okolnostima.

– Želim da zahvalim svim dosadašnjim članovima Izvršnog komiteta, ali i ostalima koji su dali doprinos jačanju naše organizacije u prethodnom periodu.  Pokušaćemo da animiramo i druge sportske novinare koji nisu članovi Udruženja da to postanu. Samo zajedno možemo da radimo na poboljšanju položaja „sedme sile“ i da odolevamo pritiscima od strane pojedinih sportskih funkcionera – istakao je Vladimir Dedić.