Nagrade Saopštenja Sve vesti

Davor Štefanek i Ivana Španović najbolji u izboru sportskih novinara

Ivana Španović i Davor Štefanek

U tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara Srbije za najbolje sportiste u 2016. godini izabrani su rvač Davor Štefanek i atletičarka Ivana Španović. Ove godine nagrada „Novinar godine“ nije dodeljena, jer nijedan od predloženih kandidata nije ispunio sve kriterujume.

Nagrada „Kamera godine“ pripala je snimatelju SOS kanala Marku Jerkoviću, a nagrada „Branka Prelević“, novinarki RTS-a Sanji Vujisić.

„Dopisnik godine““ je Zoran Janković iz Sportskog Žurnala, priznanja za „Životno delo“ dodeljena su Dušanu Stamenkoviću iz Leskovca i Vladimiru Dediću iz Beograda, a specijalno priznanje za „Izdavački poduhvat“ Branimiru Vasiću iz Beograda za monografiju „150 godina od osnivanja Prve beogradske streljačke družine“.

Specijalna priznanja dobili su Dragan Todorović novinar Politike za „“ksluzivnu vest“, Vesna Antić novinarka SOS kanala za „Uredjivacki poduhvat“ i Aleksandar Lokner, takodje iz SOS kanala, za eksluzivni TV prilog.

Žiri je radio u sastavu Stevan Kovačević, predsednik i članovi Dragiša Kovačević, Predrag Sarić, Zoran Marković, Aleksandar Cvejić i Mirko Kovačević.

Svečana dodela nagrada obaviće se 20. januara u Svečanoj dvorani Skupštine grada Beograda.

(Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images)

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.