Sve vesti

DANI RADIVOJA RAĆE MARKOVIĆA

Proslavljajući 85-tu godišnjicu postojanja, Radio Beograd obeležio je i stotu godišnjicu rođenja velikana našeg govornog novinarstva, čuvenog reportera Radio Beograda – Radivoja Raće Markovića. Toj proslavi pridružilo se i Udruženje sportskih novinara Srbije. Radivoje Marković bio je jedan od osnivača USNS-a.

Udruženje sportskih novinara Srbije bilo je suorganizator manifestacije „Dani Radivoja Raće Markovića“ koje je održano drugi put zaredom u njegovom rodnom mestu Majur kod Šapca. Manifestacija je trajala od 11. do 17. maja.

Tim povodom organizovana je izložba fotografije o Radivoju Markoviću.

Na promociji monografije o slavnom reporteru govorili su Marko Marković dugogodišnji Raćin saradnik i prvi dobitnik povelje RRM, zatim Pero Zlatar novinar i publicista iz Zagreba, Spasoje Paja Samardžić, bivši fudbalski as i književnici Dragomir Brajković i Buca Mirković kao i Raćina unuka Tamara Marković, operska pevačica iz Beograda.

Dobitnik povelje „Radivoje Raća Marković“ za ostvarenja u sportskom novinarstvu je Jordan Ivanović sportski komentator Radio Beograda.

Pobednik prvog fudbalskog turnira za kadete „Memorijal Radivoje Raća Marković“ je kadetski tim Vojvodine iz Novog Sada, koji je u finalu savladao Crvenu Zvezdu sa 1:0. Treće mesto osvojio je Partizan koji je pobedio domaću Mačvu sa 3:1. Pobednički trofej „Radivoje Raća Marković“ darivala je umetnička livnica „Braća Jeremić“ a uručio ga je Pavle Jeremić jedan od suvlasnika livnice. Plakete učesnicima turnira kao i pojedinačne nagrade uruči.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.