Sportske vesti Sve vesti

Čarobni štapić Neška Milovanovića

Mladi fudbalski trener Neško Milovanović ima se čime ponositi. To su pre svega dobri rezultati i izvanredni utisci koje je ostavio u klubovima gde je bitisao. Fudbalom se bavi od pete godine. Kao klinac počeo je u rodnom Čačku u Borcu. Prošao je sve selekcije u klubu dospeo do prvog tima kluba sa Morave. A onda put preko „bare“. Prvo pa Amerika. Onda su se ređali klubovi najpre u Srbiji zatim u inostranstvu Bugarskoj, Grčkoj, Malti i Kuni.

Posle igračke započela je uspešna trenerska karijera.

– Sve je počelo u čačanskom BIP-u. Bilo je to vatreno krštenje Potom su se ređali klubovi od Srpske do Super lige. kaže Neško.

Jedan od tih klubova bila je i kraljevačka Sloga. Bilo je to pre osam godina kada su kraljevački beli igrali u tada jakoj Prvoj ligi.

– Da, bilo je to pre tačno osam godina. Kada sam došao u Kraljevo Sloga je bila na pretposlednjoj poziciji. Tada je iz lige trebalo da ispadne šest klubova. Radili smo udarnički zasukali rukave i na kraju ostvaren je plasman u sredini tabele – dodaje Milovanović.

To je bila sjajna generacija fudbalera koji su ponikli i prve korake  napravili baš u redovima Sloge. Sada je većina njih u timovima elitnih liga kod nas i u inostranstvu.

Slučaj je hteo da Neško opet dođe u Slogu . I ovoga puta kao vatrogasac. Naime, Sloga je do njegovog dolaska u Srpskoj ligi u šest kola osvojila samo jedan bod (!). Nekoliko dana po njegovom preuzimanju ekipe kraljevački beli su se sa gostovanja vratili na štitu. Ostvarena je pobeda.

– Nemam ja nikakav čarobni štapić. Jednostavno igračima sam predočio šta ih mojim dolaskom čeka. Rad, red, disciplina… Ima dobrih igrača samo ih treba motivisati i usmeriti u pravom smeru. Na prvom nastupu su opravdali moje poverenje i mislim da će tako biti i u narednim mečevima. Sloga i ljubitelji fudbala u Kraljevu zaslužuju znatno više od ovog stepena takmičenja – optimista je Milovanović.

Nema sumnje da ovakvim radom Sloga na zimsku pauzu stići sa većom zalihom bodova koja će garantovati dobru atmosferu za nastavak trke za bodove. To bi ujedno bio i poziv navijačima Sloge da bodre fudbalere jer će to biti veliki vetar u leđa ovim momcima koji će svakako dati sve od sebe da naprave što bolje rezultate.

Stole Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.