Aktivnosti Sve vesti

Boško Trpeski ponovo predsednik SEESJ –a

Foto: S. Župljanin, Zoran Djurović

.

Makedonska Strumica bila je domaćin izborne skupštine Udruženja sportskih novinara Jugoistočne Evrope. Skupštinu su vodili, kao tročlano radno predsedništvo, Vesko Drljević predsednik Udruženja sportskih novinara Crne gore, Petar Denda predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije i Sinan Sinanović predsednik Udruženja sportskih novinara BIH.

Jednoglasnom odlukom, Boško Trpeski iz Makedonije dobio je poverenje da i u naredne četiri godine predvodi ovo Udruženje. Na funkciji generalnog sekretara ostao je Todor Brajković iz Crne Gore.

Dušan Jocić urednik sportske redakcije Narodnih novina, kao član USNS, još jednom je dobio poverenje delegata da bude član Izvršnog odbora Asocijacije sportskih novinara Jugoistočne Evrope. Pored njega za članove IO izabrani su i Aspasia Veloniki iz Grčke, Djerdj Soroši iz Madjarske, Sinan Sinanović iz BIH i Najden Todorov iz  Bugarske. Želju da se učlane u Asocijaciju, kao 17-ta zemlja članica, izrazile su i kolege iz Slovenije, što je aklamacijom prihvaćeno.

Pored izborne skupštine, u dvorani prelepog hotela Sirius, održan je i simpozijum ‘’Sport za državu – država za sport ‘’.  Zanimljiva predavanja, izmedju ostalih, održali su Zoran Zaev, bivši premijer Severne Makedonije, Vasil Tupurkovski, nekadašnj predsednik predsedništva SFRJ i počasni predsednik Olimpijskog komiteta Makedonije, kao i Petar Denda, predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije i Vesko Drljević, prvi čovek sportskih novinara Crne Gore.

Dan pre toga na stadionu Fudbalskohg kluba Belasica organizovan je fudbalski turnir zemalja učesnica Kongresa na kome su učestvala i reprezentacija Srbije koja se posle mečeva u grupnom delu nadmetanja plasirala u polufinale. Protivnik je bila odlična ekipa Bosne koja je bila bolji rival od našpeg predstavika. Na kraju oni su bili i pobednici turnira jer su u finalu savladali tim Crne Gore. Bosni je pripao pobednički pehar a reprezentaciji Srbije odlukom specijalnog žirija na člelu sa predsednikom Vasilom Tupurkovskim dodeljen je veliki pehar za ferplej koji je na svečanosti poslednjeg dana druženja uručen kapitenu Stojanu Petkoviću.

Ekipa Srbije pored pomenutog kapitena imala je u svojim redovima vrsnog vratara Senka Župljanina, stubove odbrane Miloša Savićevića i Dragana Pejića, brzonogog Zorana Djurovića i neumornog i vihornog Zorana kanačkog. Ipak, najveću pažnju skrenula je Zorica Irić Djoković koja je bila jedini predstavnik  lepšeg pola ovog fudbalskog nadmetanja u Strumici. Ona je i strelac jednog pogotka !!!

Ovaj turnir je, inače, posvećen Blagoju Istatovu preminuloj fudbalskoj legendi Strumičaninu koji je bio uspešan golman Partizana i nekoliko inostranih klubova. Organizatori turnira su već uputili zahtev da gradski stadion pored sadašnjeg imena „Mladost“ dobije i dodatak imena „Blagoj Istatov“.

Stole Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.