Sportske vesti Sve vesti

Boris Bunjak spasilac belih

OPTIMISTA

– Ova sezona je veoma bitna za klub. Zato treba usmeriti sve snage za opstanak. Onda ćemo imati vremena da selektiramo ekipu za sledeću sezonu i da pokušamo da ostvarimo dugogodišnji san Kraljevčana – plasman u Super ligu.

Poznato trenersko ime Boris Bunjak posle gotovo tri decenije uspešnog rada u nekoliko naših i inostranih klubova vratio se u staro jato – kraljevačku Slogu gde je ponikao kao fudbaler i dugo bio kapiten belih. Sada je opet tu, ovoga puta, kao trener prvoligaša u gradu na Ibru.

– To je bila moja velika želja koja je tinjala svih ovih godina – kaže Bunjak. Došao sam u trenutku kada je Sloga posle četiri odigrana kola imala samo jedan bod. Osetio sam da sam sada najpotrebniji mom klubu a iz razgovora sa čelnicima kluba uvideo sam da postoji velika želja da Sloga bude ozbiljan fudbalski kolektiv.

Sloga je pred početak sezone dovela desetak novih igrača. Ipak start nije bio nimalo ružičast.

– To mi nimalo nije smetalo da se uhvatim u koštac sa tada nezavidnom rezultatskom situacijom posle prva četiri kola. I novajlije i starosedeoci su prihvatili moj način rada, trudili su se da ipunjavaju sve ono što što sam od njih tražio i to je odmah, uz dobre igre, dalo i seriju dobrih rezultata. Međutim, nije bilo očekivanog kontinuiteta u igri pa se dešavalo da pojedini igrači sporadično zablistaju što na kraju nije bilo dovoljno za rezultae koje smo očekivali.

SVE BILO JE MUZIKA

Predsednik Sloge je čuveni kompozitor i harmonikaš Miša Mijatović. Obavio je u pripremnom periodu lavovski deo posla oko uređenja stadiona i potrebne administracije za FS Srbije. Da podsetimo Mišo je dugo igrao fudbal i bio kapiten reprezentacije muzičara Srbije.
Boris Bunjak i naš saradnik

Da li je nenadani ulazak u viši rang pomalo iznenadio ljude u klubu?

– Bilo je to veliko iznenađenje. Trebalo je u kratkom vremenu da se pored dovođenja novih pojačanja sve postavi na daleko viši nivo koji iziskuje Prva liga. Trebalo je obaviti velike radove pre svega na izgled i funkciju stadiona i ujedno naći i prave sportske radnike koji mogu da ispune zahteve potrebne za jedan profesionalni rang takmičenja.

Posle jesenje trke za bodove Sloga je u nezavidnoj situaciji sa velikim bodovnim zaostatkom u borbi za za poziciju koja garantuje opstanak u Prvoj diviziji. Kakvi su planovi za nastavak prvenstva?

– Moja želja je da dovedemo prava pojačanja koja će biti po kvalitetu ravna našem najboljem fudbaleru (kapitenu Gojkoviću: pr.autora). Mislim da je nepotrebno gomilati igrače, nama je potreban kvalitet a ne kvantitet – rekao je na kraju Boris Bunjak koji ističe da je upravo sada najpotrenbniji klubu baš kao kada je Sloga bila potrebna njemu na početku igračke a zatim i trenerske karijere.

Stole Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.