Sve vesti

USNS NA SAJMU SPORTA

U hali dva Beogradskog sajma, u četvrtak 27. novembra, počinje 3. Međunarodni sajam sporta pod nazivom „Sportska strana Srbije“. Na sajmu će se pojaviti veliki broj granskih i teritorijalnih sportskih saveza Srbije, kao i Olimpijski komitet Srbije, Paraolimpijski komitet, a svoj štand imaće i Udruženje sportskih novinare Srbije (USNS).
Sajam
Udruženje će se na sajmu predstaviti svojim istraživanjima i brošurama iz oblasti nasilja u sportu – „Mediji, sport, nasilje” (2009), „Medijska slika nasilja u sportu” (2013). Osim toga, posetiocima će biti predstavljena četiri broja magazina „Sport u Srbiji”, koji je Udruženje izdavalo u periodu od 2011. do 2013. godine, kao reprezentativni dvojezični sportski magazin (srpski i engleski jezik) namenjen afirmaciji srpskog sporta u svetu.

Na štandu USNS biće predstavljena i brojna izdanja naših kolega sportskih novinara, kao što su knjige Vladimira Stankovića „Misli o fudbalu”, Miše Gavrilovića „Vujke, jedan jedini”, Grade Brankovića „Čileanci”, Stevana Kovačevića „Legende jugoslovenske atletike“, „Više od trčanja“, „I dalje trčim”, Miroslava Nešića „Pričao mi Gliga” i „Spomenar”, Milana Simića „Nekad bilo-beogradski fudbal koga više nema”, „Žarkovačka prva mesta”, „Bubamabara na visibabi”, „Na krilima sokola”, „Žarkova, priča koja traje” i još mnogih drugih autora.

Svečano otvaranje Sajma sporta je u četvrtak u 12 časova, a otvoriće ga ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Sajam će trajati tri dana, 27, 28, i 29. novembra, u periodu od 10 do 19 časova. Ulaz je besplatan.