Sportske vesti Sve vesti

Srpski odbojkaši dobili protivnike u Svetskoj ligi

Aktuelni pobednik Svetske lige, muška odbojkaška reprezentacija Srbije, u 28. izdanju ovog takmičenja igraće u grupi B u Srbiji (2. – 4. jun) sa SAD, Kanadom i Belgijom, zatim, u okviru II vikenda (9. – 11. jun) u D grupi u Iranu, sa domaćinom, Argentinom i Belgijom, i u okviru III vikenda (16. – 18. jun) u G grupi u Argentini sa domaćinom, Brazilom i Bugarskom, odlučeno je danas na sastanku Saveta Svetske lige održanom u Lozani.

Savet Svetske lige je odlučio da se naredne godine igra po istom sistemu kao u ovoj 2016, što znači da će svaka od 12 reprezentacija iz I divizije igrati na tri turnira i odigrati ukupno devet mečeva, kao i da će na Finalnom turniru pored domaćina igrati pet najuspešnijih reprezentacija sa jedinstvene tabele. Takođe, novost je da neće biti tehničkih tajm-auta.

Finalni turnir 28. izdanja Svetske lige odigraće se od 28. juna do 2. jula, a organizator će naknadno biti poznat. Na Finalnom turniru će, pored domaćina, igrati pet najuspešnijih reprezentacija sa jedinstvene tabele posle tri odigrana vikenda, odnosno devet utakmica.