Sportske vesti Sve vesti

Jovan Stanković – čovek zvani hrabrost

Nekadašnji igrač Crvene zvezde, madridskog Atletika, Majorke i Marselja, započeo trenersku karijeru u Španiji

 

Bio je sjajan igrač. Znalac. Šuter. Uvek je bio čovek od reči. Skroman i preskroman s obzirom kakvu je karijeru imao. Tih i nenametljiv, a na terenu tigar.

Jovan Stanković.

I ma koliko ste ga pratili, šta ste sve pročitali, koliko puta ste ga gledali na delu, moram da istaknem da ne možete da imate pravu sliku o Jovanu u Španiji. Imao sam priliku da budem u Madridu dok je nosio dres Atletika. Bio je nosilac igre i ljubimac navijača. I gotovo je nestvarno što njegove neverovatne partije nikada u Srbiji nisu dobile dimenziju koju zaslužuju.

U njega je verovao i argentinski trenerski mag Ektor Kuper dok je nosio dres Majorke. Možete pogledati neke golove iz slobodnih udarca sa 20 ili 30 metara koje su navijače dovodile do ekstaze. I opet, Jovanove arabeske kao da nisu stizale do Srbije. Svoj pečat ostavio je i u Marselju.

Zašto sada ovo pišem?

Jednostavno, jer sam oduševljen što je Stnković krenuo sa trenerskom poslom i na Iberijskom poluostrvu. Naravno, znam da je radio sa prvim timom beogradskog Sindjelića i Iskre iz Danilovgrada, kao što znam da je bio i trener u mladjim kteglorijama Crvene zvezde. Ali i znam da veliki asovi i nekadašnji repezentatovci nikada nisu krenuli u trenerske izazove tako tiho i nenametljivo. Obično, svi hoće odmah da rade u elitnoj ligi i u principu u klubovima u kojima su igrali. Zaboravljajući pritom da mesta ima za jednog ili dvojicu, a da su kroz svaki  klub prošlo 20 ili 30 igrača.

Zato me je zatekla i oduševila vest da je Jovan Stanković postao trener San Fernanda. Nekadašnji levokrilni bombarder odvažio se da dodje u Kadiz i preuzme klub koji je trećeligaš. S njegovim imenom i prezimenom svakako da je to čudno, ali i to je Jovan. Uvek svoj. Hrabar. Šta još reći osim da želim da već u prvoj sezoni (ne znam apsolutno ništa o San Fernandu, ali saznaću) napravi uspeh i stigne do La lige 2.

Srećno imenjače.

Jovan Sekulić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.