Aktivnosti Sve vesti

Hrvatska domaćin Kongresa sportskih novinara iz regiona

Kongres Asocijacije sportskih novinara jugoistočne Evrope i fudbalski turnir novinarskih selekcija održaće se od 30. septembra do 4. oktobra u Hrvatskoj.  Delegaciju USNS predvode generalni sekretar Slobodan Igrutinović i članovi Izvršnog odbora Zorica Đoković i Dušan Jocić.

U mestu Kukljica na ostrvu Ugljen (Zadarska županija) okupili su se predstavnici sportskih novinara Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Makedonije, Mađarske, Turske, Moldavije, Grčke i Srbije. Razgovaraće o aktuelnim problemima i sve težem statusu „sedme sile“ u regionu i svetu, mogućnostima bolje saradnje i povezivanja.

Predsedniku Nikoli Lipovcu i njegovim saradnicima ističe dvogodišnji mandat, pa će biti sprovedeni novi izbori. Srbija je za člana Izvršnog odbora predložila Dušana Jocića iz Niških novina.

Asocijacija sportskih novinara jugoistočne Evrope zvanično je formirana u Ohridu 2014. Drugi Kongres održan je u Banskom u Bugarskoj prošle godine. Sastanci i fudbalski turniri sportskih novinara organizuju se od 2005. Domaćini su bili Bosna i Hercegovina, Rumunija, Bugarska, Crna Gora i Moldavija.

Srbiji je ponuđeno da 2017. bude domaćin o čemu će USNS doneti odluku nakon konsultacije sa ministarstvom omladine i sporta u narednih nekoliko meseci.