Aktivnosti Sve vesti

Crna Gora pobednik fudbalskog turnira sportskih novinara

Selekcija sportskih novinara Crne Gore osvojila je prvo mesto na fudbalskom turniru održanom u Hrvatskoj. U finalu na ostrvu Ugljan savladali su domaćina sa 2:0.

Reprezentacija Udruženja sportskih novinara Srbije izgubila je i treću utakmicu sa 2:1, ovog puta od Bosne i Hercegovine. Treće mesto na turniru pripalo je Moldaviji, a četvrto Bugarskoj.

Takmičenje je održano tokom Kongresa Asocijacije sportskih novinara jugoistočne Evrope na kome je birano novo rukovodstvo. Nikola Lipovac iz Hrvatske ostao je predsednik, a Bugarin Mišo Delev generalni sekretar. Podmlađen je Izvršni odbor u kome se nalaze Turčin Murat Agdža, Mađar Đerđi Seleši i Dušan Jocić iz Srbije.

srbija

U radu Kongresa učestvovali su delegati iz 11 država, a na fudbalskom turniru igralo je devet novinarskih selekcija.

Tim Sbije zauzeo je poslednje mesto, ali je dobio pehar za fer plej, jer su naši igrači odlučili da protiv Mađarske istrče na teren sa fudbalerom manje. Naime, Mađari su nakon povrede jednog člana bili nekompletni, pa se zbog ravnopravnosti ekipa Srbije odrekla brojčane prednosti.

Fudbalski turniri sportskih novinara do sada su održani tri puta u Crnoj Gori, dva puta u Bugarskoj, po jednom u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Rumuniji, Moldaviji i Hrvatskoj.