Sve vesti

10.000 DOLARA NAJBOLJIM NOVINARIMA I FOTOREPORTERIMA

Asocijacija sportskih novinara sveta (AIPS) i kompanija „Abu Dabi Media“ ustanovili su početkom marta na 78. Kongresu u Parizu nagrade za sportske novinare, radio i TV reportere i fotoreportere, koje će dodeljivati krajem svake godine. Veoma primamljivu sumu od 10.000 dolara i sve troškove puta na gala svečanost u Ujedinjene Arapske Emirate dobiće pripadnici „sedme sile“ čije radove specijalni žiri oceni najboljim.
ADM
U konkurenciji su stalno zaposleni i „frilenseri“ stariji od 18 godina iz celog sveta, a potrebno je da su izveštaji, reportaže, fotografije ili komentari objavljeni u periodu od 1. septembra 2014. do 31. avgusta 2015. Predviđeno je ukupno 9 kategorija i svakom pobedniku sleduje novčana nagrada od 10.000 dolara. Na gala svečanosti krajem decembra u Abu Dabiju, biće prisutni autori po tri nominovana rada iz svake kategorije. Biće im plaćeni svi troškovi puta i smeštaja, a drugoplasirani i trećeplasirani u izboru dobiće novčanu nagradu od 1.500 dolara.

Prijavljivanje za Konkurs počelo je 23. marta. Zainteresovani moraju najpre da se registruju na adresi www.sportmediapearlawards.com i nakon toga, kad prouče pravila, mogu da šalju svoje radove. Predviđene kategorije su: najbolja fotografija, pisani tekst, audio komentar, video prilog ili snimak, web blog, „Sport za bolji život“, „Život u sportu“, Istraživački rad i najbolja aplikacija

Radove možete slati do 7. septembra ove godine, žiri će objaviti nominacije u oktobru, a dodela novčanih trofeja i novčanih nagrada biće obavljena u decembru na gala svečanosti u Dubaiju. Žiri će biti sastavljen od 11 iskusnih profesionalaca iz sveta medija i specijalnim ambasadorom sporta (poznati sportista). Predsednik žirija je Italijan Đani Merlo, dugogodišnji kolumnista „La Gazette dello sport“, a sada predsednik AIPS-a.

Za mišljenje tokom nominacija će biti konsultovano i nacionalno udruženje sportskih novinara. Preporučuje se da su kandidati za nagrade ćlanovi AIPS-a.